Președintele Dumei de Stat de la Moscova, Veaceslav Volodin a înregistrat un proiect de Lege ce prevede impunerea de contrasancțiuni contra Statelor Unite ale Americii. Proiectul a fost susținut și de liderii celorlalte fracțiuni din Dumă.

Documentul prevede interzicerea importului de produse de tutungerie, a medicamentelor și stoparea tuturor programelor ruso-americane în domeniul energiei nucleare, scrie INTERFAX.

„Ca răspuns la actele de neprietenie din partea SUA, toate fracțiunile din Duma de Stat au venit cu o inițiativă de a impune contrasancțiuni. Acestea vor prevedea interzicerea importului de produse agricole, a materiei prime și produse alimentare din SUA și din țările care susțin sancțiunile contra noastră”, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat Ivan Melnicov.

În același timp autorii proiectului au propus Guvernului rus să implementeze programe privind înlocuirea produselor care vor fi incluse în lista sancțiunilor cu produse proprii.

Amintim că acum o săptămână Ministerul de Finanțe al SUA au publicat o listă cu 27 de oameni de afaceri și oficiali ruși care au fost incluși într-un nou val de sancțiuni. În doar trei zile aceștia au suferit pierderi de la 12 la 16 miliarde de dolari, iar rubla rusească a atins minimum de acum doi ani față de euro și dolar.