Postul de televiziune CNBC din Statele unite a aflat despre planurile administrației Trump privind țintele ce ar urma să fie atacate în Siria.

Potrivit sursei, ar fi vorba despre aeroporturi militare, centre de cercetare, producere și păstrare a armelor chimice deținute de către Guvernul de la Damasc.

Decizia ar fi fost luată în cadrul unei ședințe a lui Donald Trump cu consilierii săi pentru apărare națională. Sursele CNBC au relatat că autoritățile de la Damasc ar fi dus avioanele pe care le deține pe aeroporturile controlate de trupele ruse, în speranța că Washingtonul nu le va ataca.

Donald Trump a declarat că SUA va ataca poziții ale armatei siriene după atacul chimic din Douma. Rusia, la rândul său, a anunțat că va doborâ rachetele americane.

ppIeri, liderul de la Casa Albă a scris pe pagina sa de twitter că loviturile ar putea veni „fie foarte curând, fie nu prea curând”.

Președintele american a convocat Consiliul de securitate națională, unde, cu echipa să și cu aliații, va analiza fosrte serios răspunsul la atacul chimic din orașul Douma din Siria.

Marea Britanie și Franța au declarat că sunt pregătite să acorde sprijin militar în cadrul unei coaliții internaționale. Președintele Macron a declarat că are dovadă că regiumul Assad a atacat Douma cu arme chimice.