Directorul CIA Mike Pompeo a confirmat joi o informaţie foarte importantă despre atmosfera existentă în Siria, între forţele armate ale Rusiei şi Statelor Unite ale Americii. Afirmația a fost făcută în cadrul unei audieri a lui Pompeo în Senat, pentru a obține confirmarea în fruntea Departamentului de Stat, după ce a fost nominalizat de Donald Trump în locul lui Rex Tillerson.

În legătură cu politica Statelor Unite față de Rusia, apreciată de Democrați ca fiind prea moale, Pompeo le-a spus senatorilor să privească dincolo de sancțiuni pentru a înțelege adevărata amploare a reacției americane.

El a exemplificat cu ciocnirea din Siria din luna februarie: presa a relatat atunci că mercenari ruși, probabil sprijiniți de Kremlin, care luptă alături de trupele Damascului, au încercat să ocupe o zonă controlată de forțele americane.

Un contraatac al trupelor speciale americane a respins ofensiva rusă. Pompeo nu a intrat în detalii, însă a vorbit de „câteva sute” de ruși care au fost uciși în acea ciocnire.

Oficialul american a adăugat că Rusia nu a înțeles încă întreaga determinare a Statelor Unite.

„Vladimir Putin nu a priceput încă suficient de bine mesajul nostru. Trebuie să continuăm să lucrăm la asta”, a spus Pompeo.

Sursa: evz.ro