Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că cei responsabili pentru atacul cu arme chimice din Siria trebuie traşi la răspundere şi i-a cerut Damascului să permite accesul la locul vizat de atacul chimic, relatează Reuters, conform agerpres.

‘Condamnăm în cei mai duri termeni utilizarea armelor chimice’, a spus Stoltenberg.

„Facem apel la regimul sirian şi la susţinătorii săi să permită accesul deplin şi fără obstacole pentru asistenţă medicală şi monitorizare internaţională’, a mai spus şeful Alianţei Nord-Atlantice.

Un presupus atac chimic, comis sâmbăta trecută la Douma, ultimul bastion al rebelilor în Ghouta Orientală, a fost atribuit regimului sirian de către echipele de salvare venite la faţa locului, care invocă zeci de morţi.

Regimul sirian şi aliaţii săi, Rusia şi Iran, au negat orice fel de atac chimic la Douma, însă SUA au confirmat producerea unui astfel de incident, acuzând regimul şi ameninţând cu o ripostă în Siria.

Potrivit unei organizaţii umanitare siriene, presupusul atac cu arme chimice care a avut loc pe 7 aprilie s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi şi peste 1.000 de răniţi în mai multe locuri din Douma.

Sursa: blacknews.ro