Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a dat indicații Guvernului de la Kiev să înceapă procedurile privind ieșirea oficială din CSI. Anunțul a fost făcut șa un forum de Securitate care se desfășoară la Kiev.

Liderul de la Kiev a propus închiderea tuturor repărezentanțelor țării sale pe lângă această structură și a dat indicații juriștilor să facă o reinventariere a tuturor acordurilor semnate de Ucraina în cadrul acestei organizații dacă acestea corespund interesului național al Ucrainei, notează ria.ru.

Petro Poroșenko a anunțat că va depune în Rada Supremă un proiect de lege ce va revedea Acordul de prietenie între Ucraina și Rusia. Va rămâne în vigoare doar prevederile ce țin de repsectarea de către părți a integrității teritoriale și în ceea ce privește respectarea granițelor stabilite între cele două țări.

CSI a fost creat în toamna anului 1991 în această organizație intr-au toate fostele Republici Unionale din fosta URSS cu excepția țărilor baltice, Lituania, Letonia și Estonia. Georgia a părăsit CSI după conflictul ruso-georgian din 2008 care a dus la pierderea Ambaziei și Osetiei de Sud.