Moscova a insinuat miercuri că loviturile americane împotriva regimului din Damasc ar viza „ștergerea urmelor provocărilor” pe care Occidentul le denunță ca fiind un atac cu armă chimică împotriva enclavei rebele Douma, scrie Hotnews.ro.

„Ideea ar fi să se șteargă rapid urmele provocărilor prin lovituri cu rachete inteligente și ca inspectorii să nu mai găsească în timp dovezile”, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, după ce Donald Trump a amenințat într-un tweet că rachete americane vor viza Siria.

„Rachetele inteligente ar trebui să zboare în direcția teroriștilor și nu în direcția guvernului legitim, care luptă de mai mulți ani împotriva terorismului internațional pe teritoriul său”, a adăugat Maria Zaharova, adaugă Hotnews
Amintim că președintele american Donald Trump a recomandat astăzi Rusiei să fie gata să doboare rachetele americane care vor lovi ținte guvernamentale din Siria.

Anunțul a fost făcut de Donald Trump pe pagina sa de Twitter.

------------------------------- Șeful de la Casa Albă a notat: ”Rusia promite să doboare toate rachetele trase în Siria. Rușilor să vă pregătiți, pentru că vor veni unele drăguțe, noi și smart. Nu puteți fi parteneri cu un animal care ucide oameni cu gaze și se mai și bucură pentru asta”, arată Donald Trump.