Președintele american Donald Trump a recomandat astăzi Rusiei să fie gata să doboare rachetele americane care vor lovi ținte guvernamentale din Siria.

Anunțul a fost făcut de Donald Trump pe pagina sa de Twitter.

Șeful de la Casa Albă a notat: ”Rusia promite să doboare toate rachetele trase în Siria. Rușilor să vă pregătiți, pentru că vor veni unele drăguțe, noi și smart. Nu puteți fi parteneri cu un animal care ucide oameni cu gaze și se mai și bucură pentru asta”, arată Donald Trump.

SUA intenționează să atace obiecte militare siriene, după ce guvernul american a învinuit Damascul de atac chimic asupra oraşului sirian Douma.

‘Rusia a promis că va doborî una câte una toate rachetele trase către Siria. Pregăteşte-te, Rusia, pentru că ele vor veni, frumoase, noi şi inteligente (‘smart’). Nu ar fi trebuit să fii prietenă cu un animal care ucide cu gaze (‘Gas Killing Animal’), care-şi ucide propriul popor şi îi face plăcere’, a scris Trump pe Twitter, transmite agerpres.

După ce peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala siriană Damasc, Donald Trump a condamnat, luni, atacul „atroce” comis asupra unor „civili nevinovaţi” şi a declarat că va lua o decizie cu privire la paşii de urmat în următoarele 24-48 de ore.

La rândul său, ambasadorul Rusiei în Liban, Aleksandr Zazipin, a declarat, potrivit Interfax, că Rusia va doborî orice rachetă americană ce ar fi lansată către Siria, precum şi instalaţiile de pe care acestea vor fi lansate, potrivit blacknews.ro