Planul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană va include un vot în parlament cu privire la transpunerea legislației comunitare în legislația britanică, a anunțat luni ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, potrivit Reuters.

''Legislația Uniunii Europene va fi transpusă în cea britanică la momentul în care părăsim UE, oferind siguranță pentru lucrători, companii și consumatori'', a spus Davis.

''Aceasta va fi o lege a parlamentului, pe care intenționăm să o avem în vigoare înaintea finalizării procedurii articolului 50'' a Tratatului de la Lisabona, cel care guvernează modalitatea de ieșire a unui stat din Uniunea Europeană, a adăugat oficialul britanic.

El a apărat hotărârea guvernului de la Londra de a menține un 'anumit nivel de confidențialitate' înaintea începerii negocierilor referitoare la părăsirea Uniunii Europene.

Într-o audiere în parlamentul britanic, Davis le-a transmis aleșilor că dacă ei ar cere o poziție de negociere minimă, atunci aceasta ar deveni maximum pe care Londra l-ar putea obține de la UE și astfel s-ar putea compromite succesul negocierilor consacrate Brexit-ului.

În urmă cu două săptămâni, președintele comisiei pentru Brexit a parlamentului britanic, Hilary Benn, a estimat că parlamentul de la Londra va trebui să se pronunțe prin vot cu privire la un eventual acord între Marea Britanie și Uniunea Europeană referitor la părăsirea blocului comunitar.

Premierul britanic Theresa May a afirmat constant că va invoca articolul 50 până la finalul lui martie anul viitor, ceea ce va marca oficial începerea procedurii de ieșire a țării sale din UE.

sursa: Agerpres