Procurorul general ucrainean, Iuri Luţenko, a declarat că forţele de ordine din Ucraina au dovezi că Rusia a furnizat arme pentru comiterea unor atentate asupra demnitarilor aflaţi la conducerea Ucrainei.

Avem fapte care dovedesc implicarea Rusiei, în calitate de inamic al statului ucrainean, în furnizarea de arme persoanelor care au planificat și au intenţionat să comită un atentat asupra conducerii de la vârful statului şi asupra populației civile din capitală, pentru a răsturna ordinea constituțională” – a explicat Luţenko, preluat de RADOR.

Acesta a făcut declaraţia respectivă la o reuniune a Comisiei parlamentare pentru regulament, în timpul audierii deputatului ucrainean Nadia Savcenko, fost prizonier în Rusia, suspectat de Procuratura Generală a Ucrainei că a intenţionat să comită un atentat în Parlamentul de la Kiev şi să asasineze mai mulţi demnitari ucraineni, inclusiv pe preşedintele Petro Poroşenko.

ppAmintim că, anterior, procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a depus o cerere de aducere în fața justiției a deputatului Nadejda Savcenko, fost pilot si „erou de razboi” în Donbas.