Postul de radio „Echo Moscova” își retrage jurnaliștii acreditați la ședințele Dumei de Stat a Rusiei. Decizia conducătorilor postului de radio survine ca urmare a faptului că deputații rușu au refuzat să încrimineze hărțuirea sexuală de care este acuzat parlamentarul Leonid Slutsky.

Precizarea a fost făcută de Alexei Venediktov, redactorul-șef al postului de radio „Echo Moscova”, care, într-o postare pe contul său de Telegram, a menționat că este solidar cu victimele hărţuirii sexuale şi a fost dezamăgit de decizia Comisiei de Etică a Dumei de Stat, care nu a văzut nereguli în acțiunile deputatului Leonid Slutsky, care a fost acuzat de hărțuire., scrie tvrain.ru.

„Duma de Stat este acum locul de muncă nesigur pentru jurnaliștii de ambele sexe (nu știi niciodată care sunt preferințele deputaților) și, ca urmare, Echo Moscova își retrage jurnaliștii săi din Duma de Stat“, a scris Venediktov.

Anterior, alte două publicații din capitala Rusiei - RBK și Kommersant - au luat aceeași decizie, de a nu colabora cu deputatul Slutsky și Comisia de Etică a Dumei de Stat.

Precizăm că Leonid Slutsky a fost acuzat de agresarea a trei jurnaliști - redactorul-șef adjunct al postului de televiziune RTVI, Catherine Kotrikadze, producătorul Darya Zhuk și corespondentul BBC în limba rusă, Farid Rustamov. 

Aceștia au depus plângeri la Comisia de Etică a Dumei de Stat, însă concluziile deputaților ruși a fost că nu au existat încălcări din partea lui Leonid Slutsky.