Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că i-a telefonat omologului său rus Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria electorală şi a sugerat că l-ar putea întâlni „într-un viitor nu prea îndepărtat”.

În timpul unei întâlniri la Casa Albă cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, Trump a declarat reporterilor că el crede că se va întâlni cu Putin pentru a discuta despre cursa înarmărilor dintre cele două ţări, precum şi situaţia din Ucraina, Siria şi Coreea de Nord, scrie digi24.ro.

„Am avut o conversaţie foarte bună”, a notat el. Referindu-se la cursa înarmărilor dintre Washington şi Moscova, Trump a estimat că aceasta „scapă de sub control”.

Vladimir Putin a fost reales duminică, pentru un al patrulea mandat, cu 76,7% din voturi. Spre deosebire de mesajele de la liderii ţărilor aliate, precum China sau India, occidentalii au întârziat să îl felicite, într-un context de tensiuni Est-Vest agravate de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia.