România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă, afirmă Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro în contextul în care astăzi, 20 martie 2018, se împlinesc patru ani de când Duma de stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a ratificat legea cu privire la primirea Crimeei și Sevatopolului în Federația Rusă, scrie caleaeuropeană.ro.

România „nu recunoaște organizarea de alegeri pe acest teritoriu, poziție împărtășită la nivelul UE și al statelor membre”, arată MAE de la București, în condițiile în care diplomația română a comunicat frecvent în aceste zile pe acest subiect.

„MAE reafirmă și cu acest prilej sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, conchide sursa citată.

ppAmintim că opt miniștri de externe din ţări ale Uniunii Europene au semnat un editorial comun pentru a marca patru ani de la anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea de către Federaţia Rusă ,scrie Evropeiska Pravda. Editorialul, intitulat "Au trecut patru ani, dar noi nu uităm de Crimeea ocupată ilegal", a fost publicat în EUobserver şi a fost semnat de miniştrii de externe din Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Suedia şi Ucraina.