Kremlinul a declarat vineri că acuzaţiile Londrei potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin ar fi implicat în atacul cu agent neurotoxic împotriva fostului spion dublu rus Serghei Skripal în Marea Britanie sunt şocante şi de neiertat, a informat agenţia de presă TASS

„Orice menţionare sau referire la preşedintele nostru în această privinţă este o încălcare şocantă şi de neiertat a regulilor diplomatice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse, preluat de blacknews.ro.

PPŞeful diplomaţiei britanice a afirmat că „„Discuția noastră este cu Kremlinul lui Putin. Credem că Putin a luat decizia de a utiliza un gaz neuro-toxic pe străzile din Marea Britanie, pe străzile Europei pentru prima oară de la al doilea razboi mondial."”, a precizat Boris Johnson.

Serghei Skripal, fost colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), şi fiica sa Iulia, au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra susţine că cei doi au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic de uz militar de fabricaţie rusă.

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a afirmat vineri că este „extrem de probabil” ca însuşi Putin să fi luat decizia otrăvirii fostului spion Serghei Skripal pe teritoriul Marii Britanii.