Șeful diplomației britanice,, Boris Johnson, a declarat vineri că este foarte probabil ca Vladimir Putin însuși să fi decis utilizarea unei substanțe neuro-toxice de uz militar pentru a-l ucide pe fostul spion rus Serghei Skripal.

Potrivit Reuters, Boris Jonson a precizat că „Nu avem nimic împotriva rușilor înșiși. Nu trebuie să existe rusofobie ca urmare a a ceea ce se întâmplă ", a spus Johnson.

„Discuția noastră este cu Kremlinul lui Putin. Credem că Putin a luat decizia de a utiliza un gaz neuro-toxic pe străzile din Marea Britanie, pe străzile Europei pentru prima oară de la al doilea razboi mondial."

Amintim că Serghei Skripal, fost colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), şi fiica sa Iulia, au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra susţine că cei doi au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic de uz militar de fabricaţie rusă.

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi şi că suspendă relaţiile bilaterale cu Rusia, considerând că Moscova este vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury