Iniţiativa de semnare a Declaraţiilor de Unire găsește tot mai multă deschidere în România. Un astfel de document cu valoare de simbol va fi adoptat și de Consiliul Judeţean Bistrița.-Năsăud.

Ca urmare, în ședința extraordinară care va fi organizată pe data de 27 martie, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Unirea României cu Basarabia, va fi adoptată o Declarație de Unire.

Cel puțin asta a afirmat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, la evenimentele legate de crearea Ligii Aleșilor Locali Unioniști, 

Vom avea o ședință solemnă a CJ Bistrița-Năsăud, care va adopta și o declarație la care vor fi prezenți toți primarii orașului Glodeni, împreună cu președintele raionului. Concluzia este următoarea: noi vom face DECLARAȚIA DE IUBIRE, iar frații noștri preoți vor îndrepta rugăciuni către Dumnezeu, deoarece el e UNICUL care poate îndrepta greșeală făcută la un moment dat.”, a spus Radu Moldovan, citat de 10tv.md.

ppAmintim că în acest weekend, mai mulți primari ai localităților semnatare ale Decarațiilor de Unire s-au aflat la Iași și Bistrița, unde, alături de autoritățile locale din aceste orașe au creat Liga Aleșilor Locali Unioniști.

 

ppDe asemenea, mai amintim că un bărbat din județul Bistrița Năsăud pe nume Antal Francisc (jumătate român – jumătate maghiar) va duce pe jos steagul judeţului Bistriţa-Năsăud la Chişinău, cu ocazia Centenarului Unirii. Bistriţeanul își propune să ajungă în Chișinău pe 25 martie pentru a participa la Marşul Unionist.