Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, şi-a felicitat pe români cu Ziua Internațională a Limbii Materne, sărbătorită astăzi, 21 februarie.

Cu această ocazie, oficialul a transmis salutul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni tuturor românilor, de pe toate meridianele. 

„ Ziua Internațională a Limbii Materne, sărbătorită pe 21 februarie, ne oferă, și în acest an, prilejul celebrării identității românești pe întreg mapamondul! Mă gândesc cu drag la citatul poetului Vasile Alecsandri care spunea despre limba română că este „tezaurul cel mai preţios pe care-l moştenesc copiii de la părinţi, depozitul sacru lăsat de generaţiile trecute”. Astăzi, cu atât mai mult, vreau să vă mulțumesc pentru eforturile voluntare de a păstra și promova limba română indiferent de țara de rezidență și să vă asigur că vom face tot ce ne stă în puțintă pentru a vă fi aproape”, se arată în mesajul ministrului.

Profitând ce această ocazia, Intotero, a invitat încă odată românii să depună proiectele pentru finanțarea nerambursabilă și a subliniat liniile de finanțare care sunt dedicate educației și mass-media.