Treizeci şi trei de mineri blocaţi în subteran în urma unei explozii de gaz, la începutul săptămânii, au fost găsiţi morţi, scrie presa de stat miercuri, iar oficiali în domeniul securităţii au anunţat că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi, relatează The Associated Press.

 Doi mineri au supravieţuit exploziei de luni, însă salvatorii nu au găsit alte persoane în viaţă. Toate corpurile au fost recuperate.

Explozii de gaze în mine sunt provocate atunci când o flacără sau o scânteie electrică aprinde scurgeri de gaze din zăcământ. Sisteme de ventilaţie sunt instalate pentru a împiedica acumularea de gaze.

Administraţia de stat pentru protecţia muncii a dispus să se efectueze o anchetă cu privire la explozie şi a îndemnat ca "cei vinovaţi să fie pedepsiţi sever".

Oficiali locali Chongqing au dispus închiderea temporară a unor mine mai mici, potrivit agenţiei China Nouă.

Industria minieră chineză se confruntă cu numeroase accidente de muncă mortale. Şeful administraţiei de stat pentru siguranţa muncii a recunoscut anul acesta că mine de cărbune care se confruntă cu dificultăţi ar putea neglija mentenanţa.

China este cel mai mare producător şi consumator de cărbune, însă intenţionează să închidă peste 1.000 de mine vechi, în cadrul unui plan de reducere a supraproducţiei.

sursa: News.ro