Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a declarat, sâmbătă, că susţine reducerea sancţiunilor impuse Rusiei, dacă în estul Ucrainei va fi implementat un acord de încetare a focului cu ajutorul ONU, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Declaraţiile ministrului de Externe al Germaniei au fost făcute cu ocazia unui discurs susţinut de acesta la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Gabriel a declarat că ”nu este nerealistă” implementarea acordurilor de la Minsk, adăugând că există încă diferenţe fundamentale de opinii faţă de propunerea Rusiei de a aduce forţe ONU de menţinere a păcii în estul Ucrainei, dar a considerat ideea ca fiind "una dintre putinele opţiuni realiste" de a face unele progrese în ceea ce priveşte conflictul.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între forţele Guvernului de la Kiev şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent. Uniunea Europeană şi Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei, în sectoarele apărării, energiei şi economiei, după anexarea peninsulei Crimeea. Occidentul susţine că Moscova s-a implicat activ în conflictul din estul Ucrainei, oferind sprijin separatiştilor proruşi.

Sursa:Mediafax