Săptămâna trecută, între 5 și 11 februarie, aproximativ trei sute de luptători mercenari ai companiei militare private legate de Kremlin (Wagner) au fost ucisi sau răniti în Siria, anunta Reuters, care citeaza trei surse familiarizate cu situația.

Un medic militar rus a declarat agenției că, în ultima săptămână, în Siria au fost uciși 100 de mercenari ruși. Interlocutorul, care i-a cunoscut personal pe mulți dintre luptători, susține că numărul victimelor a depășit 80 de persoane.SI

Doctorul, cu condiția anonimatului, a declarat că cel puțin trei avioane cu luptători ruși răniți au efectuat zboruri la Moscova între ultima vineri și dimineața zilei de luni, 12 februarie.

Anterior, Bloomberg a raportat că mercenari răniț in Siria au fost deja spitalizati în facilitatile medicale militare din Moscova și Sankt-Petersburg.

Amintim ca, săptămâna trecută, la 7 februarie, în provincia siriană Deir ez Zor a avut loc o ciocnire între forțele de coaliție conduse de Statele Unite și soldații forțelor pro-guvernamentale siriene. Potrivit părții americane, unitățile loiale președintelui sirian Bashar al Assad au încercat să atace pozițiile „Forțelor Democratice Siriene” (SDF), pe care Washingtonul le susține. Atacul american a fost de autoapărare. SI

Ieri, Ministerul rus de Externe a recunoscut că printre morți în timpul luptei din 7 februarie ar putea fi cinci ruși. În același timp, ministerul a menționat că aceste date sunt preliminare și trebuie verificate. De asemenea, ministerul a subliniat că nu este vorba despre militari ruși în termen.

Sursa: paginaderusia