Mai mulţi cetăţeni ruşi au murit în cursul luptelor de săptămâna trecută din estul Siriei, unde coaliţia coordonată de SUA a bombardat forţe loiale regimului de la Damasc care au atacat poziţii ale unei alianţe arabo-kurde sprijinită de Washington.

Deși Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că în zona supusă bombardamentelor nu se afla niciun militar rus, potrivit unui comunicat al Uniunii Cazacilor Baltici din Kaliningrad, s-au înregistrat victime printre cetățeni ai Federației Ruse, scrie mediafax.ro.

Astfel, Vladimir Loginov, un cetăţean rus în vârstă de 52 de ani, din regiunea Kaliningrad, „a murit într-o bătălie inegală în zona Deir Ezzor din Siria", se menționează în comunicat, care mai precizează că că Loginov „apăra eroic patria noastră" în momentul în care a fost ucis, pe data de 7 februarie.

Atamanul (liderul) cazac local Maksim Buga a declarat pentru presă că Loginov lucra ca genist voluntar în Siria alături de alţi cazaci încă de la sfârşitul anului trecut.

Buga nu a oferit detalii despre lupta în care Loginov şi-a pierdut viaţa, însă a avut loc în aceeaşi zi în care avioane ale coaliţiei coordonate de SUA au bombardat forţe loiale regimului de la Damasc în provincia Deir Ezzor, după ce acestea au atacat poziţii ale Forţelor Democratice Siriene, o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington.

Un alt cetăţean rus, Kirill Ananyev, a fost, de asemenea, ucis în Siria pe data de 7 februarie, a anunţat organizaţia naţionalistă Other Russia pe pagina sa de pe reţeaua de socializare VK.

Ananyev a fost ucis „în luptă pe Eufrat, lângă oraşul sirian Khsham", a precizat organizaţia.

Precizîm că coaliţia coordonată de SUA a bombardat în cursul nopţii de 7 spre 8 februarie forţe proguvernamentale siriene, în estul Siriei, argumentând că astfel a fost respins un „atac neprovocat". Conform unor surse, atacul coaliţiei s-a soldat cu moartea a aproximativ 100 de membri ai forţelor loiale regimului de la Damasc.