Schimburile comerciale dintre România şi SUA au crescut în anul 2017 cu 18,5%, faţă de 2016, ajungând la 3,149 miliarde de dolari, informează Ambasada României în Statele Unite ale Americii, citând informaţii oficiale publicate de Departamentul Comerţului al SUA.

În 2017, România a exportat în SUA bunuri în valoare de 2,201 miliarde de dolari şi a importat de 948,1 milioane de dolari, scrie agerpres.ro.

„Creşterea record a nivelului schimburilor comerciale dintre România şi Statele Unite ale Americii arată consolidarea dimensiunii economice a parteneriatului strategic dintre cele două ţări. Anul 2017 s-a remarcat prin cea mai mare misiune comercială românească în SUA în cadrul evenimentului Select USA, respectiv prin cea mai mare misiune comercială americană în România în cadrul evenimentului Trade Winds”, a precizat George Maior, ambasadorul României la Washington

„Potenţialul de creştere a relaţiei economice bilaterale în următorii ani este imens, atât prin confirmarea unor investiţii strategice americane, cât şi prin stimularea exporturilor româneşti în SUA", a mai spus ambasadorul George Maior.