Un reprezentant al Ambasadei Rusiei în Israel a denunţat miercuri un proiect de lege propus de un deputat israelian privind recunoaşterea Holodomorului (Foametea ucraineană din 1932-1933 -n.r) drept act de genocid împotriva poporului ucrainean în perioada sovietică.

Blacknews.ro scrie că  Leonid Frolov, adjunctul şefului misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse în Israel, într-o declaraţie la postul de radio al armatei a afirmat că „Nu este un moment potrivit pentru a discuta o astfel de propunere”.

„Va fi rău.Va fi un pas greşit”, a mai adăugat oficialul rus.

Precizăm că un deputat al unui partid centrist din coaliţia de la putere condusă de premierul Benjamin Netanyahu a propus ca 6 decembrie să fie declarată „Ziua în memoria victimelor genocidului ucrainean” în Israel.

Ucraina a adoptat o rezoluţie în 2016 prin care lansa un apel la comunitatea internaţională să recunoască Holodomorul ca act de genocid, spre indignarea Moscovei.

Holodomorul în Ucraina sau Foametea ucraineană s-a soldat cu peste 10 milioane de victime între 1932 şi 1933, fapt negat timp de decenii de Uniunea Sovietică.