Decretul privind numirea Guvernului condus de Viorica Dăncilă publicat în Monitorul Oficial.

Tot astăzi, membrii Executivului condus de Viorica Dăncilă au primit votul de învestitură în plenul reunit al Parlamentului. Aceştia urmează să depună jurământul de învestitură în funcţii într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni. 

Guvernul Dăncilă, propus de coaliția PSD-ALDE a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă şi a existat o abţinere.

După audierile care au avut loc în comisiile parlamentare de specialitate, miniștrii propuși pentru Guvernul premierului desemnat Viorica Dăncilă au fost votați în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

La şedinţa comună de plen şi-au înregistrat prezența 352 de parlamentari, iar pentru validarea noului Guvern este nevoie de un număr de 233 de parlamentari.

În discursul ținut în fața parlamentarilor, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că până în 2020 se vor inaugura 35o de km de autostradă, 250 de km de cale ferată modernizată, iar numărul drumurilor modernizate vor crește cu 50%. Alte domenii prioritare sunt educația și sănătate, Dăncilă vorbind despre planurile de construire de noi creșe și grădinițe, dar și despre spitalele regionale.

Amintim că pe 15 ianuarie, Comitetul Executiv al PSD a votat retragerea sprijinului politic acordat Guvernului României. În consecință, Mihai Tudose, care deținea funcția de premier și-a depus mandatul de prim-ministru.