Oficialii americani investighează tranzacții financiare făcute în preajma alegerilor prezidențiale din SUA, tranzacții care sunt catalogate ca fiind „suspicioase” și în care sunt implicate Ambasada Rusiei de la Washington, dar și alte organizații cu rădăcini la Moscova, aflate pe teritoriul american.

Astfel, conform buzzfeed.com, din investigație reiese că, la 10 zile după alegeri,  ambasadorul rus în SUA, Sergey Kislyak , ar fi retras dintr-o bancă 150 000 de dolari. Autoritățile americane au fost înștiințate de conducerea băncii respective, căreia i s-a părut suspectă o astfel de tranzacție, neobișnuită anterior.

BuzzFeed mai specifică și alte tranzacții făcute în preajma alegerilor prezidențiale americane, tranzacții care au trezit suspiciuni și în care, de-a lungul timpului, a implicat inclusiv Centrul Cultural rus din SUA.

Ca răspuns la investigațiile autorităților americane, Ministerul de Externe rus a acuzat scurgerea de informaţii financiare confidenţiale către media despre diplomaţi ruşi aflaţi la post în Statele Unite ale Americii şi a cerut ca cei responsabili să fi trași la răspundere, scrie reuters.com. 

În comunicatul externelor de la Moscova se mai precizează că „Washingtonul nu asigură condiţii corespunzătoare pentru funcţionarea misiunilor diplomatice ale Rusiei”, fiind denunțată o presiune asupra misiunii diplomatice ruse.