Lituania a lansat un site similar "Mirotvoreţ"-ului din Ucraina, în care se regăsesc atentatorii la securitatea naţională, suveranitatea și integritatea teritorială a țării, transmite Rosbalt.com

Platforma lituaniană se numeşte „Vatnikas”. Misiunea sa constă în lupta „sistematică, intensă și severă împotriva elementelor dușmănoase și propagandei acestora”, spun fondatorii.

Pe acest site vor fi publicate numele propagandiştilor şi dezinformatorilor. În momentul de față, pe lista „Vatnikas” se regăsesc 155 de persoane, dar lista crește rapid.

Autorii proiectului păstrează anonimatul, preferând să fie numiți reprezentații ai societății civile și oponenți ai trollilor.

Platforma analogică din Ucraina i-a felicitat pe naționaliștii din Lituania cu ocazia lansării site-ului și le-a propus să le acorde ajutor în baza experienței acumulate pe parcursul a mai multor ani.

În baza ucraineană „Mirotvoreț” se regăsesc, în special, ruși care au fost ori sunt implicați în anexarea Crimeii și în luptele din Donbas.