Pe 18 ianuarie, președintele rus Vladimir Putin a vizitat Mănăstirea Nilo-Stolobensky și a participat la tradiționalul scăldat în apa rece, tradiție practicată de Bobotează. Acest lucru s-a întâmplat după ce a terminat vizita de lucru în St. Petersburg și regiunea Leningrad, potrivit secretarului de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

La o temperatură de minus 7 grade, Putin a avut pregătite o scară și un loc special amenajat în care se afla apă. Președintele rus a coborât, și-a făcut o cruce, s-a scufundat în apă, apoi și a ieșit.

Vom preciza că președintele Igor Dodon a declarat joi seara, în cadrul emisiunii „În Pofunzime"de la ProtTV că anul acesta din nou se va scălda în apa rece cu ocazia Sărbătorii de Bobotează. Dodon a mai spus că va purta un alt halat.

Anul trecut, de Boboteaza, președintele Dodon și Prima Doamnă s-au scăldat în copca unui lac. Dodon a îmbrăcat un halat „prezidențial" de culoare albă, cu stema Republicii Moldova, pe care scria Președinte, iar Prima Doamna a apărut într-un costum de baie. Evenimentul a generat un val de critici și ironii pe seama cuplului prezidențial.