Fostul prim-ministru Victor Ponta a primit cetățenia Republicii Serbia. Fostul premier este cunoscut ca un apropiat al președintelui Serbiei, Aleksandar Vucic, și un susținător al integrării Serbiei în UE.

Conform știripesurse.ro, Ponta a fost prezent la ședința Parlamentului sârb în august 2016, la invitația lui Aleksandar Vucic, susținând și un discurs. Victor Ponta a afirmat la acel moment că Serbia a fost întotdeauna cel mai bun vecin și prieten al României și că ar trebui să adere la UE cât mai curând posibil.

Informația a fost confirmată pentru știripesurse.ro, de fostul premier al României, care a precizat că este vorba de o cetățenie onorifică.

Sunt consilierul onorific al domnului Vucic (președintele Serbiei - n.r.) din 2016 și am primit o calitate onorifică. Este cetățenie onorifică. Când mă lămuresc ce presupune vă spun”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta a demisionat din funcția de prim-ministru la sfârșitul anului 2015, după proteste masive care au pornit de la incendiul din „Colectiv”.