Consiliul local al Washingtonului a votat în unanimitate, marți, 9 decembrie, proiectul de lege privind redenumirea Pieței din fața Ambasadei Ruse din capitala SUA în onoarea politicianului opozant rus Boris Nemțov, omorât lângă Kremlin în februarie 2015, scrie Vedomosti.ru

Astfel, Piața 2600 Wisconsin Avenue, situată între străzile Davis și Edmunds, va fi redenumită Plaza Nemțov.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitrii Peskov, a declarat că ar lăsa acest subiect fără comentarii, subliniind doar faptul că „că aceasta reprezintă o prerogativă a autorităților orășenești, pe fundalul relațiilor bilaterale nu tocmai bune dintre cele două țări”. 

Amintim că, la începutul lunii decembrie, propunerea a fost dezbătută în Consiliul Local al capitalei americane. La ședința a participat și fiica lui Boris Nemțov, Janna Nemțova.

Nemțov a fost împușcat pe 27 februarie 2015 pe Podul Bolșoy Moskvorețki de lânga Kremlin. În iunie 2017, justiția rusă i-a declarat vinovați de uciderea lui Nemțov pe cecenii Zaur Dadaev, Anzor și Șadid Gubașev, Tamerlan Eskerhanov și Hamzat Bakhaev.

Presupusul organizator al crimei este considerat Ruslan Muhudinov, fost combatant al batalionului cecen „Sever”, aflat sub conducerea lui Ramzan Kadîrov. Muhudinov este dat in urmărire internațională.