Un bărbat în vârstă de 28 de ani a recunoscut azi, în faţa instanţei, că este autorul atacului cu bombe care a vizat autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund în aprilie anul trecut, dar a negat că a avut vreo intenţie criminală.

''Regret profund comportamentul meu'', a spus bărbatul, identificat drept etnic rus cu numele Serghei V., în faţa unui tribunal din Dortmund, scrie DigiSport.ro

Bărbatul, ce deţine dublă cetăţenie - germană şi rusă -, face obiectul a 28 de capete de acuzare pentru tentativă de crimă şi cauzare de explozie. Procurorii susţin că acţiunea sa a făcut parte dintr-un plan mai amplu.

El riscă o pedeapsă de închisoare pe viaţă.

Amintim că pe 11 aprilie 2017, trei bombe artizanale au explodat pe traseul autocarului echipei Borussia Dortmund care plecase de la hotel către stadion, unde urma să joace un meci contra echipei AS Monaco. Meciul a fost amânat pentru a doua zi.

În urma deflagrațiilor au fost răniţi jucătorul Marc Bartra, component al echipei de fotbal Borussia Dortmund, şi un ofiţer de poliţie aflat în apropierea autocarului.