Reporterul de război Roman Sapanikov a publicat fotografii cu unul din bombardierele Su-24 care au fost distruse în urma atacului cu mortiere asupra bazei aeriene ruse din Siria. Fotografiile au fost postate pe pagina sa de pe rețeaua socială Vkontakte.

„Totuși tehnica a suferit. Datele aproximative: șase Su-24, un Su-35C, Un An-72, un An-30 și un Mi-8”, scrie autorul în descrierea fotografiilor.

 ssssssssssssssAmintim că ieri, presa rusă a anunțat că radicalii islamiști au atacat cu mortiere pe data de 31 decembrie baza aeriană rusă din Siria Khmeimim. În consecință, au fost distruse cel puțin șapte avioane: patru bombardiere Su-24, două avioane de luptă Su-35S și o aeronavă militară de transport An-72, transmite Komersant.ru.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat atacul respectiv, dar a specificat că doi piloți și-au pierdut viața în urma atacului asupra bazei aeriene din Khmeimim. Deși a tăcut mai multe zile, astăzi a anunțat că „pe data de 31 decembrie 2017, odată cu venirea nopții, aerodromul Khmeimim a fost atacat prin surprindere de o grupare de diversioniști”.

Totodată, Ministerul Apărării de la Moscova a negat informația privind nimicirea celor șapte avioane ruse, adăugând că aceasta este un „fake”(fals).