Radicalii islamiști au atacat pe data de 31 decembrie baza aeriană rusă din Siria Khmeimim. În consecință, au fost distruse cel puțin șapte avioane: patru bombardiere Su-24, două avioane de luptă Su-35S și o aeronavă militară de transport An-72, transmite Komersant.ru.

Sursa indicată a aflat despre atacul efectuat asupra bazei aeriene ruse din două surse militar-diplomatice. Fără lux de amănunte, acestea au anunțat că militarii din cadrul unei grupări teroriste au atacat un obiectiv militar rus din Siria, distrugând avioanele sus menționate, dar și un depozit de muniții. Sursa precizează că, neoficial, ar fi avut de suferit zece militari ruși.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat atacul respectiv, dar a specificat că doi piloți și-au pierdut viața în urma atacului asupra bazei aeriene din Khmeimim. Deși a tăcut mai multe zile, astăzi a anunțat că „pe data de 31 decembrie 2017 odată cu venirea nopții, aerodromul Khmeimim a fost atacat prin surprindere de o grupare de diversioniști”.

Totodată, Ministerul Apărării de la Moscova a negat informația privind nimicirea celor șapte avioane ruse, adăugând că aceasta este un „fake”(fals).

Tot la de 31 decembrie, s-a prăbuşit un elicopter militar tip Mi-24 al armatei ruse. Moartea a doi membri ai echipajului a fost anunțată de grupul internațional de investigații Conflict Intelligence Team (CIT), care citează postările din rețelele sociale și forumurile specializate.