Caz infiorător într-o localitate din județul Iași. Cadavrul unei femei în vârstă de 35 de ani a fost descoperit într-o groapă. Aceasta a fost bagată acolo de către concubinul ei cu care trăia de aproape 17 ani.

Conform bzi.ro, cei doi aveau împreună mai mulți copii minori, iar unul dintre aceștia chiar ar fi fost obligat de către tatăl lui să sape groapa mamei sale.

Cazul s-a petrecut in localitatea Scobinți din județul Iași, iar cadavrul a fost descoperit chiar în prima zi din anul 2018. 

Manole Ion, in vârstă de 48 de ani, concubinul femeii decedate, este principalul suspect din acest caz. În a doua zi de Crăciun, pe data de 26 decembrie, acesta s-ar fi certat cu concubina sa pe fondul consumului exagerat de alcool, iar în timpul altercaţiei cei doi s-ar fi îmbrâncit și femeia s-a lovit. Văzând ca aceasta nu mai mișca, Manole Ion s-a panicat şi a săpat o groapă la o distanță de aproape 50 metri de casa în care aceștia locuiau. Văzând că nu poate duce femeia în groapă, Manole Ion și-a chemat fiul şi l-a obligat să-l ajute s-o ducă la groapă. Cei doi au săpat groapa adâncă de un metru și au băgat-o acolo pe mama copilului, apoi au acoperit-o cu pământ. 

Au mai trecut câteva zile, iar în noaptea dintre ani minorul i-a povestit unui prieten din localitatea Scobinți cum tatăl său l-a obligat să o îngroape acolo pe mama sa. Acesta a povestit că a fost amenințat de tatăl său să nu spună nimănui despre cele întâmplate. 

Potrivit primelor cercetări, victima a fost găsită cu urme de violență, însă nu se știe dacă acestea i-au provocat moartea. Cel mai probabil, cei doi concubini s-ar fi îmbrâncit, pe fondul consumului de alcool exagerat, victima a căzut și a intrat în comă alcoolica. Bărbatul, crezând că a omorât-o, s-a panicat şi a îngropat-o de vie.

Inspectoratul de Politie Județean Iași a deschis în acest caz un dosar pentru omor in rem ("cu privire la faptă" - nota red.) În primul rând, anchetatorii vor sa vadă dacă a fost vorba despre moarte naturală sau omor. Trupul neînsuflețit al Petronelei Viciriuc a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.