Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat vineri regretul că Rusia nu se alătură eforturilor Statelor Unite şi ale Chinei pentru a accentua presiunea asupra Coreii de Nord în privinţa programelor sale militare, transmite Agerpres cu referire la AFP.

Tirurile cu rachete balistice şi testele nucleare ale Phenianului, condamnate de nenumărate ori de comunitatea internaţională, precum şi escaladarea invectivelor între preşedintele american şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un continuă să amplifice tensiunile, pe fondul ameninţării unui conflict.

"China ajută, Rusia nu ajută", a spus Donald Trump în faţa Casei Albe.

"Ne-ar plăcea ca Rusia să ajute", a adăugat el, la o zi după o conversaţie telefonică despre Coreea de Nord pe care a avut-o cu omologul său rus Vladimir Putin.

Preşedintele rus "a spus lucruri amabile despre ce am făcut eu pentru ţară în privinţa economiei şi a spus de asemenea lucruri negative despre ceea ce se întâmplă în alte părţi", a adăugat liderul de la Casa Albă.

"Însă subiectul principal a fost despre Coreea de Nord, pentru că ne-ar plăcea să avem ajutorul său în privinţa Coreii de Nord", a insistat el.

Anterior, vineri, Kremlinul a transmis că preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump au convenit, într-o convorbire telefonică avută joi, să facă schimb de informaţii cu privire la Coreea de Nord şi să coopereze asupra unor posibile iniţiative pentru rezolvarea crizei nord-coreene.

Sursa: Agerpres