Mii de persoane au manifestat, duminică, la Kiev, pentru fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili şi împotriva liderului ucrainean Petri Poroşenko.

Manifestanţii au defilat cu bannere antiguvernamentale şi anticorupţie, dar şi cu pancarte reprezentându-l pe Poroşenko în spatele gratiilor, informează AFP.

„Autorităţile au depăşit linia roşie. Nu trebuie ca opozanţii să fie închişi”, a declarat soţia lui Saakaşvili, Sandra Roelofs.

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost arestat vineri la Kiev, capitala Ucrainei, după ce marţi scăpase de poliţiştii care veniseră să-l aresteze.

Arestarea, care a fost anunţată mai întâi pe pagina sa de Facebook, a fost confirmată de procurorul general al Ucrainei. 

Saakaşvili este suspectat că a primit finanţare de la o grupare criminală care are legături cu fostul preşedintele ucrainean Victor Ianukovici.

Fostul preşedinte georgian, un aprig opozant al lui Poroşenko, care i-a retras naţionalitatea ucraineană, a fost arestat cu câteva ore mai devreme, în urma unei percheziţii la domiciliul său, la Kiev, în cadrul unui dosar criminal pe care el îl denunţă ca fabricat piesă cu piesă la ordinul preşedintelui ucrainean.

Procurorul l-a mai acuzat pe opozant că este finanţat de către fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, destutit în 2014 în urma unei revolte proeuropene de mişcarea Maidan, la Kiev.

sursa: news.ro