Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat ieri că participanții la Marșul Unirii au „exagerat puțin”, scrie romanialibera.ro

„Protestatarii au provocat un pic. Manifestarea a avut câteva elemente care nu trebuiau să fie acolo. În rest, manifestarea a avut loc. În rest, astfel de manifestări atrag atenția, în schimb, sunt sceptic cu privire la onestitatea acestora”, a declarat Iohannis, care a susținut că au fost abordate într-o notă populistă.

Marşul intitulat „Luptă pentru Basarabia”, la care au participat în jur de 2.000 de oameni, a fost organizat de  Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”.

Deși a fost al cincilea marș pe această temă, din 2012 încoace, cel de sâmbătă a fost primul la care s-au produs incidente. Potrivit Jandarmeriei, protestatarii au vrut să forţeze cordonul de protecție în apropiere de Guvern şi să depăşească zona permisă, pentru a se deplasa către Piața Universității.

Cinci demonstranţi, inclusiv liderul asociației, George Simion, au fost luaţi pe sus de trupe, duşi la audieri și, ulterior, patru dintre ei au fost amendați cu 3.000 de lei românești, fiecare. După miting, circa o sută dintre participanții la marș și-au instalat corturile în Piața Universității.