Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat, joi, că recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului de către omologul său american Donald Trump așază regiunea Orientului Mijlociu „într-un cerc de foc”, relatează Reuters și AFP.

„A lua o asemenea decizie pune lumea și, în special, regiunea într-un cerc de foc”, a declarat Erdogan reporterilor și susținătorilor săi pe aeroportul din Ankara, înainte de a pleca în Grecia într-o vizită oficială.

Președintele turc a subliniat că decizia anunțată miercuri de liderul de la Casa Albă „desconsideră complet” rezoluția din 1980 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind statutul orașului, care a condamnat anexarea Ierusalimului de Est de către Israel.

jjjjjjjjjjjjjSute de persoane au manifestat miercuri zgomotos, dar pașnic în fața consulatului american din Istanbul împotriva deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Un miting similar a avut loc și în fața ambasadei SUA din Ankara, unde manifestanții au afișat fotografii cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

sursa: agerpres.ro