Mai multe mii de militari din România și ai țărilor aliate sau partenere vor participa la parada prilejuită de Ziua Națională a României. Printre aceștia se află și Olesia Guțan, originară din Republica Moldova, elevă în anul I la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina.

Conform agerpres.ro, Olesia a precizat că se află de mai mulți ani în România„

„Am ales să vin în România pentru că e o țară mare, frumoasă, cu perspective deosebite. M-am obișnuit aici, nu m-aș mai întoarce acasă, aș vrea să îmi continui studiile aici, viitorul meu știu că este asigurat aici. Eu zic că Basarabia e un pământ românesc", a spus Olesia Guțan la repetițiile pentru parada de 1 Decembrie, citată de publicația de peste Prut.

Precizăm că aproximativ 3.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și SRI, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, precum și militari din mai multe țări aliate sau partenere participă sâmbătă, la Arcul de Triumf, la antrenamentul general pentru parada militară de Ziua Națională a României.

Printre aceștia se află și 33 de militari ai Armatei Naționale a R. Moldova, care pe 24 noiembrie au plecat la București, unde au și început repetițiile pentru parada de la 1 Decembrie.