Lupte grele se dau în regiunea Luhanskului, iar cea mai complicată situație este în regiunea localității Krîmskoe, anunță agenția ucraineană UNIAN, cu trimitere la comunicatul militarilor ucraineni. În ultimele 24 de ore, rebelii și ucraineni s-au confruntat mai bine de 8 ore în această regiune.

„Militarii ucraineni au nimicit 4 rebeli pro-ruși, iar cinci insurgenți au fost răniți. Din păcate, au fost uciși patru soldați ucraineni, iar doi au fost răniți”, se arată în comunicatul Armatei ucrainene.

În afară de asta, în regiunea localității Krîmskoe, forțele separatiste au atacat cu mortiere de calibru 82 mm pozițile guvernamentale ale Ucrainei.

Pe direcția Donețk, cea mai complicată situație a fost în regiunea localității Priazovie, după ce rebelii au lansat peste 20 de obuze de calibru diferit.

„În general, în ultimele 24 de ore, pe toată linia de demarcație, au fost fixate cel puțin 7 încălcări ale regimului de încetare a focului, inclusiv și o confruntare directă. Practic în toate cazurile militarii ucraineni au întreprins măsuri similare. Din păcate, în urma luptelor, în total au fost uciși 5 soldați ucraineni, iar patru au fost răniți”, informează serviciul de presă al Armatei Ucrainene.