Municipalitatea capitalei SUA va dezbate astăzi propunerea de redenumire a străzii pe care se afla ambasada rusă în Statele Unite. Dacă inițiativa este aprobată, o parte din Wisconsin Avenue va fi denumită în continuare „Boris Nemtsov Plaza” – în onoarea liderului opoziției ruse, împușcat la Moscova în 2015.

„Omul a fost victima unui asasinat; el a luptat pentru democrație în Rusia și este un erou „, spune Mary Che, inițiatoarea propunerii de redenumire a străzii. „În Rusia, desigur, el nu este considerat erou”.

Inițial, propunerea de a da numele lui Boris Nemțov unei străzi din Washington a fost făcuta în 2016 de Mark Rubio, senatorul republican din statul Florida.

„Înființarea  “Boris Nemtsov Plaza” va fi o reamintire constantă pentru regimul lui Putin și cetățenii din Rusia că vocile dizidenților vor trăi și apărătorii libertății nu pot fi reduși la tăcere, – a spus Mark Rubio într-o declarație publicată cu ocazia celei de-a doua comemorări de la moartea lui Nemțov.

Dacă inițiativa este aprobată, ambasada Federației Ruse din Statele Unite va primi adresa postala „Boris Nemtsov Plaza, Building 1”.

sursa: Paginaderusia