Observatorii misiunii OSCE au sesizat deplasarea unei coloane de autoblindate, care se deplasa în direcția Luhansk, transmite publicația ucraineană UNIAN, care face trimitere la un comunicat de presă al misiunii de monitorizare OSCE.

„În Luhansk, misiunea de observatori a văzut blindate militare și camioane cu militari în preajma clădirilor administrative din Luhansk, unde anterior își avea sediul Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei în regiune”, scrie în comunicatul OSCE.

Pe lângă aceste informații, cei de la OSCE au observat o coloană de camioane și blindate și puști antiaeriene, în apropiere de Debalțevo din regiunea Donețk. O coloană similară (cel mai probabil aceeași) a fost observată la 15 kilometri la sud de Luhansk.

Anterior, în rețea au fost publicate imagini video, din care se vede cum o coloană de tehnică militară intră în Luhansk.

-De menționat că, ieri, clădirea MAI din Luhansk au fost înconjurată de „omuleți verzi”, după ce pretinsul ministru de Interne din regiune, Igor Korneţ, a refuzat să se conformeze ordinului liderului autoproclamatei republici populare, Igor Plotniţki, prin care a fost demis.

După apariția acestor informații, pretinsul ministru al Afacerilor Interne din LNR (așa numita Republică Populară Luhank - n.r.), anunța „dejucarea activității unui grup de diversioniști ucraineni” și a negat informațiile despre demitere.

Cu toate acestea, liderul enclavei separatiste, Igor Plotnițki, asigură că prezența oamenilor înarmați în centrul Luhanskului reprezintă „continuarea schimbului de cadre după demiterea pretinsului ministrul al Afacerilor Interne”.