Tensiuni între separatiştii din Luhansk, după ce pretinsul ministru de Interne din regiune, Igor Korneţ, a refuzat să se conformeze ordinului liderului autoproclamatei republici populare, Igor Plotniţki, prin care a fost demis.

-Potrivit UNIAN, În centrul orașului Luhansk, la sediul reprezentanței MAI, au fost aduse câteva TAB-uri (Transportator Auto Blindat - n.r.), iar clădirea a fost încercuită de oameni înarmați inclusiv cu aruncătoare de grenade, informează sursa citată.

„În Luhansk, la sediul MAI au fost aduse TAB-uri. Clădirea a fost încercuită de persoane inarmate. Pesemne Kornet vrea să „facă recurs la decizia de judecată” cu privire la demiterea sa din fucția de ministru. Acum este important că în timpul procesului de „recuzare” să nu aibă de suferit locatarii blocurilor din apropiere. Aceste „războaie” se duc în centrul orașului”, scrie pe pagina de facebook, jurnalistul Andrei Dihtiarenko.

Potrivit portalului 0642.ua, în seara zilei de ieri, pretinsul liderl al LNR, Igor Plotnițki, l-a demis pe așa-numitul ministrul a Afacerilor Interne LNR, Igor Kornet, dar acesta a refuzat să se conformeze hotărârii.

Potrivit unor informații, Kornet s-ar fi baricadat în sediul MAI împreună cu foștii „Bercut” (comando de elită - n.r.), iar clădirea a fost încercuită de oamenii lui Plotnițki. Militarii au luat sub control și sediul KRRT (televiziune - n.r.).

În același timp sursele „Novaya Gazeta” susțin că persoanele sunt înarmate cu pistoale-mitraliere și mortiere. Plotințki, care se afla dimineață la locul de muncă, le-a ordonat militarilor să curățe orașul. Noii „omuleți verzi”, blochează accesul în clădirile administrative, iar funcționarii au fost trimiți acasă.

Potrivit unor informații neconfirmate, din Donețk în Luhansk au venit trei autocamioane cu militanți pro-ruși, care se subordonează lui Zaharcenko (pretinsul lider al enclavei pro-ruse din Donețk - n.r.).

Este de menționat că presa ucrainean anunța anterior că în așa-numita Republică Populară Luhansk s-a iscat un conflict între „kazaci” și „miliție”.