Cel puțin 26 de oameni, printre care și 12 copii, au fost uciși, vineri, în urma unui atentat comis de ISIS, organizația Stat Islamic, în provincia Deir Ezzor din Siria, informează libertatea.ro cu referire la AFP.

Atacul cu mașină-capcană a vizat un grup de persoane care fug din calea războiului, conform reprezentanților Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Nu mai puțin 12 de copii se numără printre victimele atentatului comis în provincia siriană în care jihadiștii vor să respingă ofensiva care vrea să-i înlăture din Siria.

„Zeci de persoane au fost rănite şi bilanţul victimelor ar putea să crească, există răniţi în stare gravă”, a precizat directorul organizaţiei OSDH, Rami Abdel Rahman.

Provincia siriană Deir Ezzor este, în prezent, distrusă din cauza ofensivelor paralele care vor să preia controlul ultimelor teritorii controlate de organizația Stat Islamic.

Statul Islamic a pierdut 95% din teritoriile cucerite, în 2014, în Siria și Irak, a anunțat coaliția internațională antijihadistă condusă de SUA, la finalul unei reuniuni.

Sursa: libertatea.ro