Lunetista Anastasia Slobodeniuc, alias „Alba ca Zăpada”, a fost neutralizată în apropiere de localitatea ucraineană Spartac, regiunea Donbas, anunță presa de limbă ucraineană. Tânăra ucraineancă s-a alăturat trupelor separatiste, pro-ruse, din estul Ucrainei.

 

Slobodyanyuk ar fi fost ucisă de un lunetist ucrainean, în districtul Spartak din Donețk. Aceasta își luase singură porecla de „Albă-ca-Zăpada”, însă a refuzat să spună de ce a ales acest nume: „Nu sunt dintr-o poveste, eu sunt din Crimeea. Durează ani de zile să devii lunetist. Acum eu sunt doar o trăgătoare bună, care nu folosește un Kalashnikov, ci o armă cu lunetă”, ar fi mărturisit ea.

Anastasia Slobodyanyuk

Anastasia Slobodyanyuk

Tânăra, în vârstă de 26 de ani, s-ar fi alăturat luptătorilor pro-ruși, după ce a privit înmormântarea unei fetițe de numai cinci ani, ucisă în asediul din Slavyansk, în 2014. „Când a văzut fotografia copilei în sicriu, îmbrăcată într-o rochie albă, cu funde, a spus că nu mai poate sta degeaba acasă. Nu s-ar fi putut ierta”, au declarat apropiați ai acesteia.

Anastasia Slobodyanyuk with other soldiers

Anastasia Slobodyanyuk with other soldiers

„Inacceptabilul nu poate fi acceptat. Dacă nu oprești răul, devii tu însuți răul”, declara Slobodyanyuk.

Ea a luat parte în asediul rușilor asupra aeroportului Donețk, unde a fost lăudată pentru curajul său. Tânăra a fost rănită în schimbul de focuri, dar s-a întors la luptă după două ore, povestește Gennady Dubovoy, jurnalist la RIA Novosti.

Anastasia Slobodyanyuk with a friend

Anastasia Slobodyanyuk with a friend

Iubitul rusoaicei, Mikhail „Ghivi” Tolstykh, un comandant al rebelilor pro-ruși, a fost ucis în luna februarie, cu un aruncător de rachete. El se afla pe lista persoanelor asupra cărora Uniunea Europeană impusese sancțiuni.

sursa: DIGI24