Rusia ia în considerare pedepsirea părinților, dacă copiii lor participă la proteste împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a declarat un șef din cadrul Ministerului rus de Interne.

Timur Valiulin, care ocupă funcția de director al Departamentului antitero, a mai spus că Guvernul este „îngrijorat” că tinerii participă la proteste, fără să fie sancționați, astfel că ia în considerare să „îi tragă la răspundere” pe părinți, profesori și organizatori, potrivit RBC, citat de The Independent.

„Ne facem griji pentru tinerii care participă la acțiuni stradale necoordonate. Procentul tinerilor protestatari este în creștere. Ne alarmează cât de mult a scăzut vârsta medie a celor care manifestează. Ne gândim că dacă putem introduce amendamente, astfel încât să îi tragem la răspundere atât pe organizatorii protestelor, cât și pe părinții elevilor, dar și pe profesorii lor”, a spus oficialul rus.

Totodată, șeful Comisiei Social-Politice a Consiliului Federal, Valeri Ryazansky a precizat că Parlamentul încearcă de ceva timp să găsească o soluție la această problemă.

sursa: stirileprotv.ro