Primarul orașului Kaliningrad, Alexander Iarosuk, îi invită pe locuitorii urbei să manifeste ospitalitate în timpul Campionatului Mondial de Fotbal de anul viitor și îi îndeamnă să plece, cel mai bine, din oraș în perioada meciurilor, transmite Interfax.

„Unul dintre cele patru jocuri, care va avea loc în Kaliningrad, va fi cu siguranță de top european. În oraș vor sosi 70.000-100.000 de vizitatori. Desigur, toți nu vor încăpea pe stadion (care are 35.000 de locuri). Prin urmare, este important ca cetățenii să facă curat în curțile lor. Dar mai bine ar fi să-și planifice să plece din oraș, să se odihnească în natura” – a spus primarul.

Potrivit lui Iarosuk, fanii fotbalului vor petrece mult timp prin pub-uri, iar gradul de animozitate poate fi ridicat.

„Îi îndemn pe toți să fie ospitalieri, buni, să nu bată pe nimeni, dacă cunoașteți limba engleză, ajutați turiștii, vorbiți cu ei”, a îndemnat primarul.

De asemenea, el a menționat că autoritățile orașului au convenit cu angajatorii să acorde o minivacanță pentru zilele meciurilor.

„Orașul va fi arhiplin. Orice deplasare cu mașină va fi foarte dificilă, practic interzisă, cu excepția autocarelor care vor transporta fanii. Logistica este deja elaborată..” – a mai spus Iarosuk.

Sursa: paginaderusia