Forțele de ordine din Federația Rusă ar putea folosi, până la finele lui 2018, scuturi cu electro-shock incorporat, transmite agenția rusă Interfax, cu trimitere la Ecaterina Stoliarevskaia, directorul general al companiei ruse „МАРТ Групп”, specializată în producerea armelor cu șoc electric.

„Acum suntem în așteptarea testelor guvernamentale, iar după asta este doar o chestiune birocratică. Dacă totul va decurge bine, așteptăm livrarea noilor scuturi (dotate cu șoc electric) deja la finele lui 2018”, a spus Stoliarevskaia jurnaliștilor în cadrul expoziției „Interpoliteh-2017”.

Potrivit sursei citate, baza construcției este un scut dintr-un policarbonat dur, care este deja în dotarea forțelor de ordine din Federația Rusă.

„În unul din mânere este integrat un dispozitiv electronic, care permite direcționarea curentului, la fel ca un șoc electric, pe suprafața scutului. Curentul electric nu va permite apucarea scutului, iar dacă va fi nevoie, cu astfel de inovație poate fi oprit chiar și cel mai agresiv huligan”, a menționat reprezentantul companiei.

Stoliarevskaia a menționat că astfel de scuturi nu vor fi folosite „în timpul mitingurilor, ci doar în cadrul operațiunilor speciale”, menționând că o decizie definitivă în acest sens va fi luată de conducerea forțelor de ordine.

„De acest produs au fost deja interesați cei din organele operative: OMON, Garda Națională și unele structuri din Ministerul de Interne a Federației Ruse”, a adăugat Stoliarevskaia.