În sud-estul Ucrainei, forţele separatiste au încălcat de cel puţin 44 de ori - în ultimele 24 de ore - regimul de încetare a focului. Cu toate acestea, situaţia este sub control, transmite UNIAN, care citează militari ucraineni.

Ca urmare a luptelor, doi militari ucraineni au fost uciși, iar 4 au fost răniți, se menționează într-un comunicat de presă al armatei ucrainene.

Potrivit sursei citate, forțele separatiste au atacat, pe parcursul zilei de ieri, pozițiile militarilor ucraineni din apropierea localităților Avdeevka, Butovka, Novoselovka, Troițk și Maiorsc. Separatișii au folosit lansatoare de grenade, mortiere și mitraliere de calibru mare.

„Pe direcția Primorsk, punctele fierbinți rămân a fi împrejurimile localității Marinki. Aici forțele guvernamentale ucrainene au fost atacate din mortiere de calibru 82 mm și lansatoare de grenade anti-tanc. Militarii ucraineni au avut un răspuns simetric. Din păcate, ca urmare a acestor acțiuni militare, doi soldați ucraineni au fost răniți”, se menționează în comunicatul Armatei ucrainene.

Pe direcția Luhansk, situația a fost relativ liniștită. Cu toate acestea, lângă localitatea Novoalexandrovka, insurgenții pro-ruși au atacat cu mortiere și taburi pozițiile militarilor ucraineni.

Presa ucraineană menționează că, în ultimele luni, în Zona desfășurării Operațiunii Anti-Teroriste din sud-estul Ucraineni, situația devine tot mai tensionată, iar militarii ucraineni sunt nevoiți să răspundă simetric la acțiunile forțelor separatiste.