Cele 6 ore tensionate din ședința Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD menite să tranșeze lupta dintre șeful PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose s-au încheiat cu victoria premierului, demisiile celor trei miniștri din Guvernul României fiind obținute.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și-au menținut în cadrul CExN decizia de a demisiona. Dragnea a mai anunțat că și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și-a prezentat demisia în ședința CExN.

„Au fost discuţii destul de profunde în care s-a discutat despre programul de guvernare, despre situaţia celor două colege şi despre faptul că PSD nu doreşte ca instituţii care nu ar trebui să aibă influenţă să influenţe remanierile guvernamentale. Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege să nu plece, după ce ele au anunţat la începutul şedinţei  că s-au hotărât să demisioneze. După toate orele de discuţie, în care toată lumea le-a cerut să rămână, au fost întrebate încă o dată și şi-au menţinut decizia de a demisiona. Nu vor să pună sub semnul întrebării actul guvernării”, a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape şase ore.

Deși, Tudose și Dragnea au vrut să lasă impresia că în PSD e consens legat de demisia celor 3 miniștri și că nu există învinși și învingători, în presă s-au scurs informații din ședința de 6 ore cum că spiritele s-au cam încins.

Vizibil supărat, Dragnea a mai spus și că PSD a trecut printr-o mare cumpănă, pentru că oameni din exterior vor să îl destabilizeze și, odată cu el, întreaga țară.

„Și Răzvan Cuc și-a prezentat demisia. Răzvan Cuc a avut o susținere foarte serioasă în CExN. Pentru mine a fost o surpriză plăcută. Și pentru premier. Sunt lucruri pe care le-a făcut și pe care nu le-a comunicat, din păcate. E un tânăr bun, capabil. A prezentat astăzi lucruri pe care nu le știam mulți dintre noi. Cum a găsit ministerul, a prezentat toate blocajele pe care le-a găsit în minister, atât în ceea ce înseamnă proceduri, cât și ceea ce înseamnă documentații necesare pentru a porni finanțările pe care le așteptăm cu toții. Dacă Răzvan Cuc ar fi găsit ministerul așa cum îl va găsi noul ministru al Transporturilor, astăzi, în România, roata se învârtea mult mai serios. Și, în schimb, pentru faptul că nu a reușit să comunice, pentru faptul că nu a putut să convingă că nu din vina lui au apărut întârzieri față de ce ne asumasem în programul de guvernare, și-a asumat el și asta arată că este un om de onoare”, a precizat Dragnea la finalul ședinței CExN. 

Întrebat dacă ministrul ALDE Viorel Ilie rămâne în Guvern, Dragnea a replicat că astăzi vor avea „coaliție”.

Astăzi, la ora 12:00, va avea loc altă ședință CExN în care vor fi desemnați oameni noi pentru posturile vacante de la Dezvoltare, Fonduri Europene și Transporturi.

Sursa: Agerpres