Planul Rusiei de a suspenda pentru 8 ore bombardamentele de la Alep, pentru a permite populației civile și rebelilor să părăsească orașul sirian, putea fi o soluție bună, dar este prea puțin și prea târziu, a declarat Mark Toner, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Ieri, Statul Major General rusesc a anunțat că pe 20 octombrie va organiza așa-numita „pauză umanitară” în operațiunea de bombardare a orașului Alep pentru retragerea civililor.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că salută orice pauză în operațiunile militare de la Alep. Cu toate acestea, ONU subliniază că pentru livrarea ajutorului umanitar este nevoie de o încetare a focului de cel puțin de 48 de ore.

Uniunea Europeană a condamnat loviturile aeriene provocate de ruși și trupele lui Assad la Alep, în care sunt uciși civilii. Declarația UE arata că bombardarea deliberata de spitale, școli și alte infrastructuri urbane, cu utilizarea de bombe-butoi, cu dispersie dar și a armelor chimice pot fi asimilate crimelor de război.

Anterior, secretarul de stat american John Kerry a declarat că acțiunile din Alep ale Rusiei și regimului Assad ar trebui investigate sub acuzație de crime de război.

Sursa: paginaderusia