La Tbilisi, capitala Georgiei, au avut loc ciocniri între poliție și membrii opoziției. Corespondentul Radio Liberty, George Kobaladze, transmite că 8 persoane au fost arestate în ciocnirile de lângă Primăria Tbilisi între poliție și activiștii partidelor de opoziție, care protestau împotriva deciziei autorităților de a transfera un teren din centrul capitalei companiei afiliate miliardarului Bidzina Ivanishvili, fost premier, fondatorul partidului Visul Georgian, aflat la putere în Georgia.

Ciocnirile au început după ce poliția a refuzat să-i lase pe parlamentarii opoziției la ședința consiliului municipal. Conform constituției, membrii parlamentului pot participa la reuniunile organismelor reprezentative locale cu drept de „vot consultativ”.

Dar președintele Consiliului Tbilisi a declarat „închisă” ședința la care s-a votat transferul către una dintre companiile lui Ivanishvili a unui teren destinat amenajării parcării pentru un hotel aflat în construcție.

Deputații opoziției au încercat să treacă de cordonul poliției cu ajutorul suporterilor, dar au întâmpinat o ripostă dură. În același timp, poliția a arestat mai mulți activiști. Aceștia sunt acuzați de infracțiuni administrative și riscă amenzi sau câteva săptămâni de închisoare.

În ciuda protestelor deputaților opoziției, Consiliul orașului, dominat de partidul aflat la putere – „Visul Georgiei” – a aprobat transferul terenului în administrarea hotelului, motivând decizia prin promisiunea de a crea mii de noi locuri de muncă.

Sursa: paginaderusia.ro